Gyakran ismételt kérdések

Az Üzleti Intelligencia elveszi a kapacitásokat az üzleti folyamatoktól

Nem, mert nálunk az elemzési feladatok vannak a középpontban az adatok összeállítása helyett. Egy ilyen fejlesztés javítja a munkakörülményeket – nem riportgyártás lesz az elemzést végzők munkája, hanem az üzleti oldal támogatása. Azonnal, akár napi szinten.

Milyen hosszú egy controlling rendszer / BI bevezetés?

Általánosságban elmondható, hogy a bevezetés a visszakövetésekkel és a projekt generálta ötletek beépítésével együtt 3-5 hónapot vesz igénybe, az ügyfél igényeitől is függően. Mindemellett a rendszer jellemzően már a második hónaptól működik és szolgáltatásai elérhetőek.

Betanulás?

Az eddigi tapasztalatok alapján nem jelent problémát az ügyfél munkatársainak. Amennyiben az Office szoftvercsomag használata középszinten elsajátított, akkor egy BI rendszer használata sem okoz nehézséget.

Self-Service, de ki fogja megcsinálni?

A támogató rendszereknek az ügyfelek igényei mentén való megtervezése és kiépítése a mi feladatunk, szorosan együttműködve az ügyfél (IT és Pénzügy/Controlling) munkatársaival.

Az üzemeltetés történhet az ügyfél által kijelölt munkatársakkal, de igény szerint a teljes üzemeltetés terhét (szerver, licenszek, szaktudás és szakértő team) átvállaljuk, így Önnek csak a riportokra és elemzésekre kell fókuszálnia.

Outsource és Support szolgáltatásaink a nap minden percében elérhetőek – igény esetén dedikált Controlling Partner látja el az Ön vállalkozásának és munkatársainak támogatását.

Felhőben vagy a saját szerveren? Mobilon elérhető?

Az ügyfél IT infrastruktúrájából és igényeiből fakadóan mindkét megoldás megvalósítható. Az elemzések akár mobil applikációból is elérhetőek.

Management kultúra váltás?

Teljes mértékben. A megfelelő elemzések, döntéstámogató eszközök segítik Önt a felelősségteljes döntések meghozatalában. Nem megérzések vagy a könyveléstől érkező és egyben nehezen érthető listák alapján kell meghoznia döntéseit, hanem személyre és helyzetekre szabott elemzések mentén. Mindezt akár napi szintű, bizonylati szint mélységet elérő elemzések segítségével. Azonnal, ahogyan szüksége van rá.

Nincs adatom, mit elemezzünk akkor?

Minden vállalkozás gyűjt adatot (könyvelés, értékesítési adatok, listák, stb.), ezt kell rendszereznünk és felhasználnunk a kimutatások és a szükséges elemzések elkészítéséhez. A fejlesztés előtt, már az árajánlat fázisában javaslatot kap a gyűjtendő adatok körének meghatározására és gyűjtésük módjára.

Mit is kapok pontosan és mikor térül ez meg?

Teljes controlling know-how-t, elemzéseket, személyre szabott információkat, döntéstámogatást, átláthatóságot – a használattal arányosan, amelynek a megtérülése exponenciális: minél többet használjuk, annál több és részletesebb elemzés és információ kerül megvilágításra.

Share This