Kontrolling szolgáltatás


A külső kontroller / kontrolling szolgáltatás igénybevételével nincs szükség bonyolult rendszerek bevezetésére, az információk, riportok és elemzések „késztermékként” vehetők igénybe.

 • Könyvelési adatokból, munkaidő ráfordításokból, értékesítési adatokból dolgozunk. Ezáltal könnyen mérhető a Projektek megtérülése és a Munkatársak ráfordításának hasznosulása és realizációja.
 • Üzleti tervet készítünk, melyet lebontunk önköltségi óradíjra – munkatársanként, munkatípusonként, a legmélyebb szintig. Így biztosítható a munkatársak szakmailag és profit szempontjából is optimális leterheltsége.
 • A jól felépített rendszernek köszönhetően mérhetőek az ügyfél élettartam értékek, lemorzsolódási arányok és ügyfél megszerzési költségek. Ezáltal a piacon lézerpontos, a versenytársakénál agresszívebb marketing és értékesítési stratégia alakítható ki!

RENDSZERES KONZULTÁCIÓ


Költséghatékony és professzionális – különböző szakmai orientáltságú és képzettségű munkatársakból álló controlling team áll a szolgáltatás mögött, akik partnerként támogatják Önt és vállalkozásának döntéshozóit a napi munkában.

 • Heti többször konzultálunk az Ügyfeleinkkel, mert azt tapasztaltuk, hogy az elkészített dashboard-ok mellett Ügyfeleink igénylik a személyes vagy on-line támogatást. Elengedhetetlen a szoros együttműködés, mert egy-egy döntésnél a pro és contra érveket a számok tükrében is szükséges megvizsgálni.
 • Egy kimutatás vagy elemzés lehet bármilyen jó, de önmagában sokszor nem elég. Mindig merül fel jó néhány kérdés, melyet az adott meeting keretein belül kell megválaszolni!
 • A kontrolling rendszerek esetében kiemelkedően fontos a folyamatos finomhangolás, mert a vállalkozás piaca és a vezetői riport igények is folyamatosan változnak. Ezeknek a kritériumoknak megfelelően minden hónapban továbbfejlesztjük a rendszert szakmai és technológiai oldalát, ezért több és a változó igényeknek folyamatosan megfelelő elemzés készül el az adott hónaptól kezdve.

SZOLGÁLTATÁSOK / SZAKTERÜLETEK

Szolgáltatásaink összeállítását az alábbi kérdésekre adott megoldások inspirálták

 • Kellően átlátható vállalkozásának működése, a döntések pontos információk alapján születnek?
 • Igény esetén, akár a legfelsőbb vezetői szintről is kereshetőek az adatok? Akár mobil eszközökön is megoldható?
 • A management riport igénye maximálisan ki van elégítve? A jelentések és a nehezen értelmezhető adatok elegendőek a felelős és üzletileg eredményes döntéshozatalhoz?
 • Időben érkeznek meg ezek az adatok, megfelelő mélységig elemzésre kerültek? Az információk között rejlő összefüggések feltárása megtörtént?
 • Növekedési céljaik eléréséhez szükséges kulcs termékek, projektek, ügyfelek nyomon követése biztosított? Az árbevételt befolyásoló főbb folyamatok azonosítottak?

Controlling rendszerek

A kis- és középvállalkozások prioritási rendszerében előkelő helyet foglal el a biztos csah-flow pozíció és a növekedés, melynek alapvető pillére a megalapozott döntéshozatal.

 • Információkra és ezek összefüggéseire (valójában controlling szolgáltatásra) minden felelős vezetőnek szüksége van. Ez egy a alapvető vállalati funkció, mely már nélkülözhetetlen a cégvezetők napi munkájában.
 • Számukra meghatározó jelentőségű, hogy teljes mértékben átlássák a vállalkozás számait. Ennek a rendszernek a kiépítését és fenntartását biztosítjuk céljai elérése érdekében.

BI rendszerek

Üzleti intelligencia rendszerek segítségével dolgozunk, melyek automatizáltan elvégzik az adatok gyűjtését, rendszerezését és riportálását. Az készülő táblázatok és grafikonok segítségével láthatóvá válnak az adatok között a trendek, információk, melyek komplex elemzést alkotnak.
Így a munkatársaknak nem az adatokkal való munkára és a grafikonok, prezentácók előállításával kell foglalkozni, hanem az érdemi elemző munkára koncentrálnak.
A nagyfokú automatizálásnak köszönhetően magasabb minőségű kontrolling támogatást kapnak az Ügyfelek, egy kontroller fizetésének töredékéért.

Adatvezérelt döntéstámogatás

A döntések adatokon alapuló információkra támaszkodnak.

 • Az adatok magukban nehezen értelmezhetőek, a könyvelőktől kapott listák pedig kifejezetten számviteli szemléletűek, nem a döntések megalapozására készültek.
 • Az adatokból nem csupán információt lehet előállítani, hanem a döntéshozatal szempontjából lényeges területekre fókuszálva az iparági trendeknek megfelelő elemzéseket is!
Share This